zelenskiy-podav-kandidaturu-skandalnogo-gusyeva-na-golovu-khersonskoyi-oda

Зеленський подав кандидатуру скандального Гусєва на голову Херсонської ОДА

 • 10980 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Сьогодні, 26 червня, Кабінет міністрів України розгляне кандидатури претендентів на посади голів обласних держадміністрацій (ОДА), список яких подав Президент Володимир Зеленський. Про це у своєму Twitter повідомив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, передає УНН.

Серед них - претендент на посаду губернатора Донецької області Павло Кириленко, на посаду голови Закарпатської ОДА - Ігор Бондаренко.

А головою Херсонської ОДА Зеленський пропонує призначити Юрія Гусєва.

"Хто ці люди? Звідки? Яким чином стали кандидатами на зазначені посади? Які підводні камені їх призначень? Ризики? Бекграунд цих кандидатів? Ділимося інформацією..." - прокоментував Розенко.

Нагадаємо, Гусєв - це колишній заступник міністра оборони. Окрім того, його пов'язують із Валерієм Хорошковським. Від його партії “Команда Озимого покоління” Гусєв балотувався в Раду в 2002 році. Із Владиславом Каськівим, під керівництвом якого в 2011-2014 роках він працював у Державному агентстві з інвестицій та управління національними проектами (Держінвестпроект).

Про те, що Гусєв може стати губернатором Херсонської області, стало відомо в середині червня цього року.

Ця новина викликала обурення в українців, які зареєстрували на сайті Кабміну та Президента України дві петиції із проханням не допустити призначення Гусєва на посаду голови Херсонської ОДА.

Сьогодні люди пікетували Кабмін через можливе призначення Гусєва главою Херсонської ОДА.

Українські Національні Новини

Політика