zelenskiy-pidpisav-ukaz-pro-stvorennya-kongresu-mistsevikh-ta-regionalnikh-vlad

Зеленський підписав указ про створення Конгресу місцевих та регіональних влад

 • 17685 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. Президент України Володимир Зеленський підписав указ про створення Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові під час засідання Ради розвитку громад та територій, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"Я хотів би сьогодні підписати указ про створення Конгресу місцевих та регіональних влад", - зазначив Президент, додавши що це не буде "орган на папері, який збирається раз на декілька років і нічого не вирішує".

"Я вважаю, що першим глобальним питанням, на якому ми повинні зосередитись на цьому майданчику – має стати розробка та написання муніципального кодексу України", - додав Глава держави.

Деталі

Зі слів Президента, на сьогодні є різні моделі цього документу. Водночас він висловив думку, що "нам вдасться зробити цей кодекс, який сприятиме розвитку не лише окремих регіонів, але і зміцненню України".

Із цими словами Зеленський підписав відповідний указ.

Контекст

Раніше Глава держави анонсував створення Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, який має стати майданчиком діалогу і рішень.

Як пояснив очільник Офісу Президента України Андрій Єрмак, Конгрес очолює Президент України. Він складається з двох палат — палати місцевих влад та палати регіонів. Вони самостійно обиратимуть керівництво палат і делегують по 3 представники від кожної палати до Президії Конгресу, яка буде предсталена вищими посадовими особами країни.

Українські Національні Новини

Політика