zelenskiy-nazvav-klyuchovi-zavdannya-u-vidbudovi-zruynovanikh-viynoyu-ukrayinskikh-mist

Зеленський назвав ключові завдання у відбудові зруйнованих війною українських міст

 • 128203 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Президент України Володимир Зеленський у суботу, 16 квітня, провів нараду, яка була присвячена відбудові українських міст, знищених через російське вторгнення. Про це повідомляє УНН з посиланням на відеозвернення глави держави.

Цитата

"Звісно, це колосальний обсяг роботи. Але все ж менший, ніж захистити державу у війні. Ніж те, що ми всі – всі українці, наша армія та весь наш народ – уже реально здійснюємо. Тож не варто боятися масштабу. Що важливо в нашому проекті відбудови України? Завдання не тільки в тому, щоб фізично відновити будинки, квартири, мости й дороги, підприємства та соціальну інфраструктуру, які були зруйновані російськими військами. Не тільки в тому, щоб повернути людям усе, що вони втратили, і дати їм нову основу в житті. Зараз – історичний момент. Момент, коли ми можемо раз і назавжди вирішити багато застарілих проблем усього середовища нашого життя. Коли можемо зробити якісне міське планування там, де його не було. Можемо врахувати реальні транспортні потоки. Гарантувати енергозбереження, екологічність матеріалів, інклюзивність. Це якщо говорити про те, що стосується організації простору життя та якості відбудови", - зазначив він.

Зеленський також наголосив, що є й те, що стосується справедливості.

"Десятиліттями існували й ніколи не закінчувалися черги на житло. Це було ще з радянських часів. Мільйони людей знають, як це важко – отримати своє житло, заробити на свою власну квартиру, побудувати свій дім. Особливо болісно це завжди було для військових, правоохоронців, працівників бюджетної сфери. Для тих, хто працює на суспільство й отримує за це від держави зовсім небагато", - додав він.

Нагадаємо 

Зеленський розповів про три етапи забезпечення українців житлом.

Українські Національні Новини

Суспільство