zelenskiy-chekaye-vid-silovikiv-propozitsiy-schodo-efektivnosti-vikoristannya-koshtiv-u-sferi-oboroni

Зеленський чекає від силовиків пропозицій щодо ефективності використання коштів у сфері оборони

 • 13788 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Президент України Володимир Зеленський доручив представникам силових відомств упродовж семи днів надати секретарю РНБО Олександру Данилюку пропозиції за результатами наради РНБО щодо стану реалізації заходів з підвищення ефективності використання бюджетних коштів у секторі безпеки й оборони та ухвалених рішень стосовно розвитку оборонно-промислового комплексу України. Про це повідомляє УНН із посиланням на прес-службу Глави держави.

У нараді під головуванням Зеленського взяли участь генеральний прокурор України Юрій Луценко, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр фінансів Оксана Маркарова, начальник Генштабу – головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак, т. в. о. голови СБУ Іван Баканов та інші представники силових відомств.

Президент заслухав доповіді про перебіг реформування оборонно-промислового комплексу, вказано у повідомленні. Також під час наради йшлося про наявні проблеми та результати розслідування за фактом розкрадання бюджетних коштів і корупційних схем в ОПК.

"Глава держави доручив учасникам наради впродовж семи днів надати секретареві РНБО Олександру Данилюку пропозиції за результатами сьогоднішнього засідання", - повідомили у Президента.

На нараді Зеленський заявив, що сфера оборонних закупівель не реформована і найменш прозора серед усіх.

"Політики освоювали гроші на підприємствах, якими вони особисто володіли. Покривали зловживання, стримували правоохоронні органи у розслідуванні таких порушень. Це замкнене коло, яке ми повинні розірвати", – додав Зеленський.

Він зазначив, що необхідно збільшувати прозорість оборонних закупівель, секретність має залишатися там, де вона є доцільною.

Нагадаємо, після оприлюднення журналістського розслідування в Україні розгорівся скандал щодо корупції в оборонній сфері. На фоні цього було звільнено першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. НАБУ порушило справу щодо ймовірної корупції в оборонній сфері після журналістського розслідування. Згодом НАБУ провело обшуки у Гладковських та інших фігурантах "оборонної" справи.

Сума збитків по справах щодо схем на підприємствах "Укроборонпрому" становить близько 1 млрд грн.

Українські Національні Новини

Політика