zelenky-pidpaly-petardy-za-try-dni-ne-menshe-44-rosiian-atakuvaly-vyborchi-dilnytsi

Зеленка, підпали, петарди: за три дні не менше 44 росіян атакували виборчі дільниці

 • 28609 переглядiв

Під час незаконних виборів у Росії було зафіксовано щонайменше 44 випадки нападів на виборчі дільниці та спроб зіпсувати бюлетені, а також порушено 31 кримінальну справу за перешкоджання здійсненню виборчих прав.

Усі три дні незаконних виборів у росії супроводжувалися нападами на виборчі дільниці та спробами псувати бюлетені. "Медіазона" нарахувала як мінімум 44 подібні випадки, передає УНН.

Деталі

Глава центрвиборчкому рф елла памфілова звично звинуватила в цьому "прозахідну ліберальну опозицію", додавши, що "подонки за гроші з-за кордону використовують інших покидьків". Самі затримані кажуть, що на напади їх нібито штовхнули телефонні шахраї, що нагадує хвилю підпалів військкоматів, на які шахраї регулярно штовхають росіян.

Вибори в рф: росіяни підпалюють дільниці та заливають урни зеленкою 15.03.24, 15:17 • [views_0]

Відомо вже щонайменше про 31 кримінальну справу — майже всі вони порушені за статтею 141 кримінального кодексу рф (перешкоджання здійсненню виборчих прав).

Максимальне покарання – 5 років колонії. Кримінальні справи порушують, навіть якщо виконавцям не вдалося успішно завершити завдання. Наприклад, 47-річна мешканка Красноярського краю пролила зеленку лише на свій бюлетень та на кришку скриньки, проте її все одно звинуватили у спробі перешкодити роботі виборчої комісії.

Щонайменше чотирьох людей вже відправили до СІЗО.

"Вибори" рф на окупованих територіях порушили суверенітет України - Боррель 18.03.24, 12:54 • [views_0]

Антоніна Туманова

Політика