zbyrav-informatsiiu-pro-obiekty-zsu-sbu-ta-prokuroriv-zatrymano-ahenta-rf-yakyi-navodyv-rosiiski-rakety-na-odesu

Збирав інформацію про об’єкти ЗСУ: затримано агента рф, який наводив російські ракети на Одесу

 • 15380 переглядiв

В Одеській області затримали місцевого мешканця, який допомагав російській розвідці, збирав інформацію про розташування українських військових об'єктів та засобів протиповітряної оборони, а також передавав персональні дані прокурорів та слідчих СБУ до рф для можливого знищення за допомогою ракетних ударів.

Українські спецслужби затримали на Одещині агента фсб, який готував серію ракетно-дронових ударів по місту, зокрема "полював" на ППО та "зливав" ворогу персональні дані прокурорів і слідчих СБУ. Про це передає УНН із посиланням на Офіс Генерального прокурора.

Деталі

У Одесі затримано місцевого мешканця, який займався розвідувально-підривною роботою для представників спецслужб рф.

Зазначається, що підозрюваний збирав інформацію про розташування особового складу ЗСУ та військової техніки в Одесі. Також в "зоні особливої уваги" агента рф були локації зенітно-ракетних комплексів ППО на території міста.

За даними слідства, підозрюваний передавав російським кураторам персональні дані відомих йому співробітників прокуратури та слідчих Служби безпеки для подальшої ліквідації. При передачі інформації просив ворога завдати ракетних ударів по будівлі прокуратури та СБУ.

Правоохоронці затримали чоловіка під час передачі координат ППО співробітнику розвідки рф за допомогою одного з месенджерів. Наразі суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення – підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

В Офісі Генерального прокурора також повідомляють, що фігурант вже мав проблеми із законом: у 2020 році його було засуджено за посягання на територіальну цілісність і недоторканість України. Тоді він отримав покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим строком.

Нагадаємо

На Дніпропетровщині викрили навідника, який збирав дані про Придніпровську ТЕС та її захист, аби передати цю інформацію для ракетних ударів росіянам. За вчинене його засудили до 15 років тюрми. 

Ігор Тележніков

Кримінал та НП