zbitki-vid-stikhiyi-na-zakarpatti-otsinyat-tilki-za-kilka-tizhniv

Збитки від стихії на Закарпатті оцінять тільки за кілька тижнів

 • 12383 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. Збитки, завдані паводком внаслідок тривалих інтенсивних дощів, на Закарпатті можна буде оцінити тільки за кілька тижнів. Про це повідомив в.о. голови Закарпатської ОДА Ярослав Галас у коментарі кореспонденту УНН.

"Суму збитків оцінити поки що неможливо, тому що, по-перше, ще не закінчився паводок, по-друге, вже пішли листи в райони, щоб вони створювали комісії (для оцінки збитків – ред.) і у верхніх гірських районах уже почали оцінювати збитки, обходити об'єкти. Загальна картина буде відома приблизно наступного тижня. Але, щоб повністю порахувати, треба, щоб зійшов паводок – і це мінімум кілька тижнів", - зазначив Галас.

За його словами, наслідки нинішньої стихії можна порівняти з руйнуваннями через паводок у грудні 2017 року. Нині під удар стихії потрапили 8 районів області та близько 50 населених пунктів.

Як повідомляв УНН, через негоду, яка вирує на Західній Україні, на території Закарпатської області підтоплено 288 дворогосподарств, з яких 37 — житлові будинки та 109 підвальних приміщень житлових будинків.

Нагадаємо, у двох районах Закарпаття: Іршавському і Виноградівському – ще очікують підйом рівня води.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП