zayaviv-pro-zagrozu-pidrivu-dambi-kiyivskoyi-gaes-choloviku-povidomili-pidozru

Заявив про загрозу підриву дамби Київської ГАЕС: чоловіку повідомили підозру

 • 31240 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Києво-Святошинською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру мешканцю Вишгородського району за "замінування" дамби Київської ГАЕС. Про це повідомляє пресслужба Київської обласної прокуратури, пише УНН.

Цитата

"За вказаним фактом розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 259 КК України тобто завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян. Того ж дня зловмисника затримано у селі Демидів та повідомлено про підозру у вчиненні вказаного злочину", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що 24 лютого 2021 о 10 годині 41 хвилині мешканець Київщини зателефонував до поліції і повідомив про те, що невідома особа має намір підірвати дамбу Київської гідроакумулюючої електростанції.

За результатами обстеження, проведеного групою пошуку та знешкодження вибухових пристроїв служб екстренного реагування та РУП ГУНП області у складі спеціаліста-вибухотехніка та спеціаліста-кінолога, вибухонебезпечних предметів та саморобних вибухових пристроїв не виявлено.

Наразі вирішується питання щодо обрання зловмиснику запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Додамо

У київському метро розповіли, які станції найчастіше "мінують".

Торік Кабмін запропонував ВР посилити кримінальну відповідальність за хибні "замінування". Законопроект щодо цього ухвалено у першому читанні.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП