zatrimano-shakhraya-yakiy-oshukav-lyudey-na-ponad-670-tis-grn-i-260-tis-dolariv-ssha

Затримано шахрая, який ошукав людей на понад 670 тис. грн і 260 тис. доларів

 • 10341 переглядiв

КИЇВ. 3 січня. УНН. У Києві правоохоронці затримали шахрая, який ошукав людей на понад 670 тисяч гривень і 260 тисяч доларів США. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва, передає УНН.

"Упродовж кількох років злочинної діяльності жертвами афериста стали четверо мешканців столиці та Київської області. Зловмисник півроку переховувався від органів слідства, однак поліцейські його затримали", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронцями було встановлено місцезнаходження шахрая, ним виявився 41-річний мешканець Боярки, який переховувався від слідства.

У відомстві пояснили про те, за якою схемою працював шахрай. Він упродовж кількох років працював за відпрацьованою схемою за допомогою коливання курсу валют чи різниці вартості товару. Він пропонував "клієнтам" продати чи купити побутову техніку і автомобілі за ціною, вищою за ринкову. Тож громадяни за довіреністю передавали у користування спритнику транспортні засоби, а також позичали йому гроші.
Через деякий час, не отримавши очікуваної вигоди і повернення грошей чи майна, ошукані громадяни зверталися до правоохоронців.Слідчі розпочали кримінальні провадження, зловмиснику оголосили повідомлення про підозру у вказаних злочинах.

Підозрюваний ігнорував виклики слідчих та не повідомляв про причини свого неприбуття, тож його оголосили у розшук.

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та можливістю внесення застави у сумі п'ять мільйонів гривень. Фігурантові загрожує до двадцяти років позбавлення волі.

Нагадаємо, одеські поліцейські розшукали у столиці екстрасенсів-аферистів, які вводили у оману жертв, виманюючи кошти у сумі від 40 тисяч доларів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП