zatrimaniy-u-minsku-protasyevich-zaviv-noviy-twitter-akkaunt-rozpovidaye-pro-domashniy-aresht-i-plani-vaktsinuvatis-sputinkom

Затриманий у Мінську Протасєвіч завів новий Twitter-аккаунт: розповідає про домашній арешт і плани вакцинуватись "Спутніком"

 • 13200 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. Редактор білоруського опозиційного Telegram-каналу NEXTA Роман Протасєвич, який перебуває під домашнім арештом, завів новий акаунт в Twitter, де уже розповів про умови домашнього арешту, а також плани вакцинуватись "Спутніком", передає УНН.

Цитата

"Потихеньку повертаюся до життя в інтернеті. Тепер завжди буду на зв'язку, ви в будь-який момент можете мені написати або що-небудь прокоментувати, я постараюся максимально швидко на це відповісти", - заявив Протасєвіч у відеозверненні.

Деталі

У відповідь на один з коментарів він також заявив, що його процесуальний статус не змінився. При цьому Протасєвіч запевнив, що веде аккаунт і відповідає на повідомлення самостійно, "без нагляду".

На питання одного з підписників, про те чи не планує Протасєвіч завести канал в Телеграм, він відповів: "Поки що не будую якихось планів, та й ідей не дуже багато".

Окрім того, він повідомив, що Софія Сапега, яка теж перебуває під домашнім арештом, проживає разом в з ним.

"Так, ми живемо разом. Скажу навіть більше - в одній кімнаті".

Запитали у Протасєвіча і щодо вакцинації від коронавірусу. Він зазначив, що планує.

"Поки ще ні, але планую. І так, з високою часткою ймовірності це буде якраз Спутнік", - написав Протасєвіч.

Привет, чат! Я снова с вами!

Ну-ка рассказывайте, что я пропустил за это время? pic.twitter.com/vMkU99uC3Z

— Roman Protasevich (@protas_by) July 7, 2021

Що було раніше

23 травня редактор Telegram-каналу NEXTA Роман Протасевич був затриманий білоруськими правоохоронними органами після екстреної посадки літака ірландської авіакомпанії Ryanair, що прямував з Афін до Вільнюса. Також була затримана його дівчина, росіянка Софія Сапега.

На інцидент миттєво відреагували європейські країни. Наслідками для Білорусі стали санкції і заборона на польоти в повітряному просторі республіки. Україна припинила авіасполучення з Білоруссю.

У Білорусі Протасевич звинувачується за кількома статтями, в тому числі в організації масових заворушень. Telegram-канал NEXTA визнаний білоруською владою екстремістським.

У червні Протасевич і Сапега уклали досудову угоду зі слідством і були переведені під домашній арешт.

Українські Національні Новини

Новини Світу