zastrakhuysya-na-100-naykraschiy-retsept-dlya-avtomobilista

Застрахуйся на 100% — найкращий рецепт для автомобіліста!

 • 247952 переглядiв

Максимальне страхування автомобіля в Україні в 2023 році. Розповідаємо, як застрахувати ваш автомобіль на 100 відсотків за досить приємними цінами. Автоцивілка, ДЦВ, Зелена картка та Каско - рецепт спокійного життя автомобіліста, передає УНН.

Автомобіль — найбільш уразливе майно для його власника. Існує безліч реальних ризиків, які не можна заздалегідь передбачити, починаючи від штатного ДТП та закінчуючи падінням сторонніх предметів на кузов машини. Попри те, що неможливо захистити фізично авто від неприємностей, автомобіліст може фінансово підстрахуватися. Так, вирішення проблем стане максимально безболісним, швидким та матеріально вигідним.

Які бувають види автострахування?

Страхування — єдиний надійний інструмент захисту транспортного засобу. Поширені та популярні серед українців такі види автострахування:

● Автоцивілка та ДЦВ;

● КАСКО;

● МініКАСКО;

● Зелена картка для закордону.

Автоцивілка (ОСЦПВ)

Це основний договір обов'язкового страхування в Україні, без якого заборонено експлуатувати автомобіль. За недотримання закону — штраф від 425 грн до 850 грн. Страховка покриває відповідальність драйвера перед третіми особами. Таким чином, якщо з вашої вини трапляється аварія, ваша страхова компанія оплачує ремонт транспортного засобу потерпілих, а також їх лікування в межах встановлених норм. Особисті витрати поліс не відшкодовує, оскільки це не його сфера діяльності.

З 2022 року було підвищення страхових сум за договором. Актуальні ліміти у 2023 році такі:

● по майну — 160 000 грн;

● по життю та здоров'ю — 320 000 грн.

Однак, якщо цих коштів не вистачить, щоб повністю покрити збиток, різницю винуватець оплачує самостійно за рішенням суду. У цьому полягає одна зі слабких сторін поліса. Враховуючи середній чек на СТО, є велика ймовірність, що при серйозному ДТП страховик не зможе сплатити всі витрати з відновлення ТЗ. Щоб уникнути цього, страхові компанії розробили добровільний вид страхування — ДЦВ. Поліс розширює ліміти до 1 млн грн. У тандемі ОСЦПВ+ДЦВ автомобіліст може бути спокійним у тому, що йому не доведеться платити за аварію зі своєї кишені.

Без ОСЦПВ крім штрафу оплатити доведеться ще й збиток.

КАСКО

Якщо ОСАЦПВ покриває лише збиток постраждалих з вини страхувальника (або іншого водія, який керує на законних підставах ТЗ), то КАСКО захищає саме застрахований автомобіль від будь-якої біди в рамках умов поліса. Навіть якщо ви винуватець аварії, страховка все одно діятиме. Вартість цього договору значно вища через кількість ризиків, на які поширюється дія КАСКО:

● викрадення автомобіля або повне його знищення;

● ДТП (з/без вини власника);

● падіння сторонніх предметів на кузов ТЗ;

● умисне пошкодження авто третіми особами;

● пожежу та інше.

У деяких договорах КАСКО передбачено покриття навіть воєнних ризиків. Якщо автомобіль постраждає від уламків снаряда, то СК виплатить компенсацію.

Також українці можуть оформити КАСКО з розширеною територією дії — ЄС. Корисно для тих, хто часто їде за кордон.

МініКАСКО

МініКАСКО — відносно новий продукт з обмеженим набором ризиків, так би мовити “урізаний” варіант КАСКО. Наприклад, ДТП з вини та без вини водія+викрадення авто. Ціна мініКАСКО відчутно нижча, ніж попередньої автостраховки. Дозволити купити собі поліс може будь-який рядовий водій. Обираючи цей продукт, людина заощаджує не на шкоду страховій безпеці на дорозі.

Зелена картка

Зелена картка — це обов'язковий міжнародний вид страхування, аналог автоцивілки, який працює за межами України. При в'їзді на територію країни-учасниці угоди "Зелена картка" (усі сусідні держави) водій повинен мати поліс. Принцип дії Зеленої картки такий самий, як в ОСЦПВ.

Наявність страховки суворо перевіряється прикордонниками. Автомобіліста не пустять без неї до іншої країни. Однак, якщо термін дії поліса закінчиться до моменту повернення на батьківщину, то на водія чекає штраф за європейськими мірками, а також оплата збитків потерпілих внаслідок ДТП з вашої вини. Іноді навіть можлива депортація та вилучення водійського посвідчення.

Договір можна купити з періодом дії — від 15 днів до 1 року. З 2022 року впроваджено онлайн оформлення Зеленої картки (без відвідування офісу СК). Електронний варіант надсилається на email клієнта. Але його потрібно роздрукувати, щоб уникнути проблем на прикордонному контролі.

Українські Національні Новини

Новини Бізнесу