zamakh-na-aktivista-mikhaylika-usi-pidozryuvani-inozemtsi

Замах на активіста Михайлика: усі підозрювані – іноземці

 • 14733 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. У вчиненні замаху на вбивство активіста Олега Михайлика підозрюють трьох іноземців. Про це повідомив відділ комунікації ГУНП в Одеській області, передає УНН

"На даний час проведено великий обсяг не тільки оперативних, але і слідчих і процесуальних дій. Уже трьом особам підготовлено підозри за ст. 15 та ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України. Ми будемо звертатися до суду із запобіжним заходом, причому безальтернативним до застави", – зазначив керівник прокуратури Одеської області Олег Жученко.

За його словами, правоохоронці встановлюють зв’язки затриманих, щоб встановити, хто міг бути замовником нападу. Як зазначається, напад планувався і готувався заздалегідь, оскільки за одеським активістом велося спостереження.

Наразі троє іноземців затримані в порядку статті 208 КПК України за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого ст. 15 (Замах на вчинення злочину) та ч.2 ст. 115 (Умисне вбивство) КК України.

"Правоохоронці встановили, що чоловіки віком 33, 35 та 41 року тривалий час мешкають на території України на підставі тимчасових довідок на проживання. У м. Одеса чоловіки мешкали в орендованих квартирах. За їх місцем мешкання проведені санкціоновані обшуки, в результаті яких в одного з фігурантів вилучена вогнепальна зброя. Правоохоронці вилучили у затриманих речові докази, які вказують на їх причетність до скоєння нападу на громадського активіста", – розповіли у ГУНП.

Нагадаємо, ввечері 22 вересня в Одесі стріляли в політичного активіста, керівника міської організації партії "Сила людей" Олега Михайлика. Його у важкому стані було доставили в лікарню. Зараз стан здоров’я активіста покращився

Слідство розглядає п’ять версій злочину.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП