zaluzhniy-potrapiv-na-obkladinku-time

Валерій Залужний потрапив на обкладинку Time

 • 255962 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Американський журнал Time випустив обкладинку з портретом Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. Про це повідомляє УНН із посиланням на сайт видання.

Цитата

"Коли наприкінці липня 2021 року він (Валерій Залужний – ред.) уперше почув від помічників президента України Володимира Зеленського, що його запрошують очолити збройні сили країни, він приголомшено відповів: "Що ви маєте на увазі?". Коли зрозумів, що стане головнокомандувачем, розповідає він TIME у своєму першому інтерв'ю з початку вторгнення росії, відчув себе так, ніби його вдарили "не нижче за пояс, а прямо в нокаут", – пише видання.

Деталі

Як зазначив TIME, Залужний пройшов шлях від командира взводу до керівника українськими військами на східному фронті після анексії Криму у 2014 році. У цій ролі він виховував молодших офіцерів і заохочував до "гнучкішого" ухвалення рішень.

В інтерв'ю 2020 року Залужний сказав, що на відміну від російських, українські сержанти будуть не цапами-відбувайлами, а справжніми заступниками, призначеними для створення потоку військових талантів. Він додав, що шляху назад до армії 2013 року немає.

Нагадаємо

В Україні першим кавалером нової військової нагороди "Хрест бойових заслуг" став Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Українські Національні Новини

Суспільство