zakonoproekt-pro-dezinformatsiyu-prodovzhat-doopratsovuvati-borodyanskiy

Законопроект про дезінформацію продовжать доопрацьовувати - Бородянський

 • 13719 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Міністерство культури, молоді та спорту планує продовжити доопрацювання законопроекту про протидію дезінформації. Про це повідомив міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський у своєму Telegram-каналі, інформує УНН.

"Міністерство культури, молоді та спорту планує продовжити доопрацювання законопроекту про протидію дезінформації. Наразі він проходить тільки перший етап публічних обговорень, і ми дійшли висновку, що цей етап має бути подовжений. Підкреслюю, на сьогодні ми маємо лише законопроект", - написав Бородянський.

За його словами, законопроект широко обговорюється професійною спільнотою, уже проведена перша стратегічна сесія, де були виявлені основні блоки питань, які викликають дискусії і потребують додаткових професійних обговорень.

"Тільки після цього етапу законопроект буде доопрацьований та винесений на розгляд уряду. Це буде прозорий процес, і перед внесенням законопроекту у Верховну Раду обґрунтовані пропозиції міністерств, професіоналів, громадськості та наших міжнародних партнерів будуть враховані", - зазначив Бородянський.

Додамо, цей законопроект викликав хвилю критики з боку журналістів та громадськості. 

Зокрема, моніторингова місія ООН з прав людини закликала українську владу утриматися від встановлення непотрібних обмежень у роботі медіа.

У Раді Європи стурбовані деякими положеннями проекту закону Міністерства культури про протидію дезінформації.

Також, Європейська федерація журналістів розкритикувала закон Бородянського про дезінформацію.

Нагадаємо, законопроект про дезінформацію передали на доопрацювання.

Українські Національні Новини

Політика