zakon-pro-shtrafi-za-nepravilne-perevezennya-ditey-peredali-na-pidpis-zelenskomu

Закон про штрафи за неправильне перевезення дітей передали на підпис Зеленському

 • 12558 переглядiв

КИЇВ. 5 листопада. УНН. Президенту України Володимиру Зеленському передали на підпис закон щодо посилення відповідальності за порушення правил перевезення дітей. Відповідна інформація міститься у картці законопроекту, розміщеній на сайті Верховної Ради, передає УНН.

Як зазначається законопроект №1150 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за порушення правил перевезення дітей сьогодні, 5 листопада, було повернуто з підписом голови Верховної Ради Дмитра Разумкова. Сьогодні ж закон направлено на підпис Президенту України Володимиру Зеленському.

Законопроект націлений на забезпечення належної безпеки перевезення дітей завдяки встановленню адміністративної відповідальності за порушення правил перевезення дітей.

Проектом закону, зокрема, пропонується встановити штраф за порушення правил перевезення дітей на рівні 30 неоподатковувані мінімуми доходів громадян, тобто у розмірі 510 гривень, а за повторне правопорушення – 50 неоподатковувані мінімуми доходів громадян, тобто 850 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт дала поради, як правильно обрати автокрісло для дитини

На думку авторів законопроекту, його ухвалення забезпечить усвідомлення ступеню відповідальності осіб, що перевозять дітей, та тим самим підвищить рівень безпеки дітей на дорозі, сприятиме зменшенню дорожньо-транспортного травматизму і смертності дітей.

Нагадаємо, що 29 жовтня парламентарі ухвалили в цілому законопроект щодо посилення відповідальності за порушення правил перевезення дітей. Відповідне рішення підтримали 332 народних депутати.

Українські Національні Новини

Політика