zakhoplennya-shtabu-vms-u-krimu-povidomleno-pro-pidozru-dvom-boyovikam-nzf-rubizh

Захоплення штабу ВМС у Криму: повідомлено про підозру двом бойовикам НЗФ "Рубіж"

 • 12685 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. Двом учасникам НЗФ "Рубіж", які брали участь в захопленні Штабу Військово-Морських Сил України у місті Севастополі повідомлено про підозру. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу прокуратури Автономної Республіки Крим.

"Прокуратура автономії спільно з ГУНП в АР Крим та м. Севастополя повідомили про підозру двом учасникам незаконного збройного формування "Добровольча народна дружина "Рубіж" за ч. 2 ст. 260 КК України (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності). Санкція інкримінованої статті передбачає позбавленням волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна або без такої", - сказано у повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що зазначені громадяни України, будучи учасниками незаконного збройного формування "Добровольча народна дружина "Рубіж", 19-20 березня 2014 року брали участь в облозі та захопленні Штабу Військово-Морських Сил України у м. Севастополі. Підозрювані також брали участь в захопленні протичовнового корвета "Хмельницький", який належить Військово-Морським Силам України, з метою забезпечення відбуксирування судном збройних сил Російської Федерації.

На даний час, підозрюваних оголошено у розшук, вживаються заходи для встановлення їх місцеперебування.

Нагадаємо, прокуратура АР Крим скерувала до суду обвинувальний акт стосовно "самооборонівця" за участь у захопленні штабу Військово-морських сил України у місті Севастополі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП