zakhodi-z-nagodi-74-yi-richnitsi-vizvolennya-kontstaboru-v-osventsimi-proydut-v-polschi

Заходи з нагоди 74-ї річниці визволення концтабору в Освенцимі пройдуть в Польщі

 • 22546 переглядiв

КИЇВ. 27 січня. УНН. Пам'ятні заходи, присвячені 74-й річниці визволення концтабору Аушвіц-Біркенау, пройдуть у неділю в музеї, створеному на місці колишнього табору смерті, передає УНН.

Опівдні в будівлі так званої лазні прозвучать промови колишніх в'язнів Аушвіц-Біркенау, заяви офіційних осіб і керівництва музею. День пам'яті завершиться покладанням квітів до пам'ятника жертвам в Біркенау і екуменічною молитвою.

Візуальним символом пам'ятних заходів у цьому році стала картина колишнього в'язня табору Єжи Адама Брандхубера "Прибуття транспорту на рампу". Вона демонструє низку вагонів, що прибули в концтабір та які зустрічають охоронці зі зброєю в руках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 89-річну німкеню ув'язнили за заперечення Голокосту

Організатори пам'ятних заходів підкреслюють, що на 2019 рік припадає 75-та річниця запуску на території Аушвіц-Біркенау залізничної гілки, яка доходила майже до газових камер і двох крематоріїв. З середини травня 1944 року багатьох людей, що прибули до табору націонал-соціалісти відразу відправляли на смерть.

У поточному році пам'ятні заходи в Освенцимі проходять під патронатом президента Польщі Анджея Дуди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Німеччині 96-річного бухгалтера з Освенцима засудили до в'язниці

Нагадаємо, поліція відкрила кримінальне провадження через використання нацистської символіки на концерті гурту “Сокира Перуна” у столичному клубі “Bingo”.

Українські Національні Новини

Новини Світу