zakhidni-krayini-ryatuyutsya-vid-achs-parkanami

Західні країни рятуються від АЧС парканами

 • 12734 переглядiв

КИЇВ. 26 березня. УНН. Влада Люксембургу збудує паркан на кордоні з Бельгією, щоб запобігти поширенню африканської чуми свиней (АЧС). Про це повідомляє МЕО "Зелений Фронт", передає УНН.

"За допомогою паркану завдовжки 8 км Люксембург хоче захиститися від кабанів з Бельгії, які можуть розносити африканську чуму свиней", - пише видання.

До сих пір в Люксембурзі АЧС не фіксували. Але влада країни готова протистояти хворобі. Справа в тому, що в 1990 році в Люксембурзі було 704 господарства з 75 тис. 463 свинями, а в 2016 році - тільки 100 з 92 тис. 312 свинями.

Повідомляється, що 86% поголів'я перебуває на 28 фермах країни.

"Якщо в таких умовах вибухне епідемія АЧС, то це може мати катастрофічні наслідки для всієї галузі Люксембургу", - пише видання.

Нагадаємо, що раніше про наміри протистояти АЧС за допомогою парканів на кордонах з сусідніми країнами заявили в Данії, Франції, Фінляндії. Паркан також хотіли будувати і поляки, але поки не знайшли для цього достатньої кількості коштів.

Уточнимо, що АЧС не вщухає і в Україні. В цьому році було зафіксовано вже 11 випадків хвороби. У минулому - 145.

Експерти і фермери звинувачують владу в особі Держпродспоживслжуби в нездатності якісно протистояти вірусу.

Як наслідок: Україна зазнає збитків, зростає кількість імпортованої свинини, а на внутрішньому ринку - на свинину і сало - ростуть ціни.

Як зазначив політик Сергій Тригубенко, у вітчизняних магазинах свинина вже дорожче, ніж в ЄС.

Українські Національні Новини

Здоров'я