zagroza-stolitsi-likvidovana-prote-dlya-vsiyeyi-krayini-zalishayetsya-nebezpeka-raketnikh-ta-bombovikh-udariv-zaluzhniy

Загроза столиці ліквідована, проте для всієї країни залишається небезпека ракетних та бомбових ударів – Залужний

 • 205640 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Вдалося ліквідувати безпосередню загрозу столиці України місту Києву. Проте для всієї країни залишається небезпека ракетних та бомбових ударів. Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

Цитата

"Добігає кінця другий місяць спротиву України повномасштабному вторгненню Російської Федерації … Нам вдалося ліквідувати безпосередню загрозу столиці України місту Києву. Проте для всієї країни залишається небезпека ракетних та бомбових ударів", - написав Залужний.

Деталі

Він закликав українців дотримуватися вимог безпеки під час сигналів тривоги та з розумінням ставитися до наявності фортифікаційних споруд, блок-постів і посилених заходів контролю, що мають місце в умовах воєнного стану.

"Прошу також утриматися від оприлюднення в соціальних мережах та медіа публікацій про наслідки ворожих обстрілів в реальному часі, а також інформації про обʼєкти, які можуть стати потенційними цілями для ураження противником", - зазначив Залужний.

Він наголосив, що за фактично ці два місяці Сили оборони дали гідну відсіч агресору на північному та північно-східному напрямках.

"Повністю звільнено території Київської, Чернігівської та Сумської областей. Водночас закликаю жителів цих регіонів бути обережними, оскільки підступний ворог залишив чимало мін, пасток та розтяжок, які створюють потенційну небезпеку для життя мирних мешканців, особливо дітей. Прохання бути пильними та повідомляти військове командування і ДСНС про підозрілі предмети", - повідомив Залужний.

Доповнення

Генштаб повідомляв, що втрати російських окупантів, з початку повномасштабного вторгнення рф, в Україні сягнули вже близько 20,6 тис. осіб, 790 танків, 167 літаків та сотень одиниць іншої військової техніки.

Українські Національні Новини

Політика