zagostrennya-u-nagirnomu-karabakhu-oprilyudneno-dani-pro-postrazhdalikh

Загострення у Нагірному Карабаху: оприлюднено дані про постраждалих

 • 14632 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. У результаті обстрілів у неділю, 27 вересня, у зоні нагорно-карабахського конфлікту постраждали 19 мирних жителів, повідомила генпрокуратура Азербайджану. У міноборони Вірменії оприлюднили дані про 16 жертв та понад сотню поранених, передає УНН.

"До теперішнього часу в лікарню з різними травмами госпіталізовані 19 мирних жителів", - йдеться у заяві генпрокуратури Азербайджану. 

Тим часом прессекретар міністерства оборони Вірменії Шушан Степанян у Facebook повідомила з посиланням на дані "заступника командувача армією оборони" у Карабаху Артура Саркісяна, що "за попередніми даними, у вірменської сторони 16 жертв та понад сотня поранених".

Нагадаємо, ескалація конфлікту між Вірменією та Азербайджаном сталася 27 вересня. Сторони звинуватили одна одну в загостренні ситуації на лінії зіткнення в Нагірному Карабаху. Є заяви про жертви, зокрема, серед мирного населення.

В ОБСЄ і ЄС закликали сторони припинити бойові дії. У НАТО також зробили заяву, вказавши, що в Альянсі "глибоко занепокоєні", і "сторонам слід негайно припинити бойові дії, які вже призвели до жертв серед цивільного населення"

МЗС України також відреагувало: глибоко занепокоєне у зв’язку із загостренням конфлікту між Вірменією та Азербайджаном у районі Нагірного Карабаху і закликає сторони повернутися до діалогу.

Українські Національні Новини

Новини Світу