zagorodnyuk-navchannya-rf-u-chornomu-ta-azovskomu-moryakh-pereshkodzhaye-sudokhodstvu

Загороднюк: навчання РФ у Чорному та Азовському морях перешкоджає судоходству

 • 10191 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН.  Російські навчання у Чорному та Азовському морях перешкоджають комерційному судоходству. Про це заявив міністр оборони Андрій Загороднюк під час участі у 3-й Міжнародній конференції з морської безпеки, передає УНН із посиланням на пресслужбу Міноборони.

"Росія блокує значні ділянки акваторії (Чорного та Азовського морів - ред.), розпочинає навчання, які насправді не проводяться для того, щоб блокувати цілий сектор і перешкоджати комерційному судоходству", — зазначив міністр.

Загороднюк зазначив, що у Чорному морі нарощується військова присутність РФ.

"Для нас критично важливо, щоб ситуація розглядалася в контексті безпеки всього регіону, всього європейського та євразійського простору, тому що зараз, як ми знаємо, відбувається мілітаризація Чорного моря, нарощується військова присутність Російської Федерації", - пояснив Загороднюк.

Міністр оборони також наголосив, що Російська Федерація й надалі продовжує вести агресивні дії проти України, забираючи життя українських захисників, які боронять Україну на Сході.

"Ця війна, на жаль, не стихає, незважаючи на те, що вона дещо перейшла в менш активну фазу, ніж в попередні роки, але, тим не менш, продовжується. Кожних декілька днів ми отримуємо інформацію про загиблих українських Героїв", — зазначив Андрій Загороднюк.

Нагадаємо, Загороднюк зазначив, що фінансово-економічні відносини з Росією неможливі. 

Українські Національні Новини

Політика