zagibel-vid-vorozhogo-artobstrilu-96-litnogo-kolishnogo-vyaznya-kontstaboriv-vidkrito-provadzhennya

Загибель від ворожого артобстрілу 96-літнього колишнього в’язня концтаборів: відкрито провадження

 • 114174 переглядiв

КИЇВ. 23 березня. УНН. Правоохоронці відкрили провадження через загибель колишнього в'язня нацистських концтаборів 96-річного Бориса Романченка від ворожого артилерійського обстрілу багатоповерхівки в Харкові. Про це УНН повідомляє Офіс Генерального прокурора, передає УНН.

Цитата

"За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що за даними слідства, 18 березня військовослужбовці ЗС РФ здійснили артилерійський обстріл багатоповерхівки у Московському районі міста Харкова. В результаті цього загинув 96-річний мешканець будинку. У часи Другої світової війни чоловік був в‘язнем кількох нацистських концтаборів.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський прокоментував загибель колишнього в'язня нацистських концтаборів 96-річного Бориса Романченка. Глава держави зауважив, що Романченко вижив у конвеєрах смерті, створених гітлерівцями, у часи Другої світової, а загинув у Харкові в 21 столітті від російського обстрілу.

Додамо

Борис Романченко пережив німецькі концтабори Бухенвальд, Пенемюнде, Дора та Берген-Бельзен. Про смерть чоловіка Фонд меморіалів Бухенвальда і Міттельбау-Дори дізнався від його онучки.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП