zagibel-nemovlyati-u-sumakh-meshkantsi-neodnorazovo-skarzhilisya-na-lift

Загибель немовляти у Сумах: мешканці неодноразово скаржилися на ліфт

 • 11984 переглядiв

КИЇВ. 4 січня. УНН. На проблеми з ліфтом, у результаті аварії якого загинуло 2,5-місячне немовля, неодноразово скаржилися мешканці будинку, де сталася трагедія. Черговий виклик майстра для налагодження ліфта стався перед Новим роком - після роботи електромонтера ліфт зміг їздити із відкритими дверима. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу ГПУ.

"За результатом першочергових слідчих дій співробітниками поліції та Управління захисту економіки в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури встановлено, що капітальний ремонт зазначеного ліфта проведено в жовтні 2017 році з гарантійним терміном експлуатації – 2 роки", - вказали у прокуратурі.

Однак, як зазначається, вже через півроку від мешканців з під’їзду почали надходити скарги на його роботу. При цьому, керівник ТОВ "Міськсумиліфт", якому погоджено підозру через трагедію, "не вжив жодних дієвих заходів, щоб усунути недоліки та забезпечити належну експлуатацію ліфта".

"Як з’ясувалось, 29 грудня 2018 року жителі вказаного під’їзду вкотре поскаржились на некоректну роботу підйомника. На виклик прибув майстер-електромонтер ТОВ "Міськсумиліфт", який здійснив втручання в автоматизовану систему роботи ліфта, що дозволило йому рух із відкритими дверима", - розповіли у прокуратурі.

Керівнику та майстрові-електромонтеру ТОВ "Міськсумиліфт" інкриміновано ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель дитини) КК України. Дії керівника, окрім вищезазначеної статті, також кваліфіковано за ч. 2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

Сумською місцевою прокуратурою погоджено повідомлення про підозру керівникові ТОВ "Міськсумиліфт" та майстрові-електромонтеру вказаного товариства.

Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Досудове слідство триває. Підозрюваним загрожує до 8 років позбавлення волі.

Додамо, трагедія сталась 2 січня 2019 року близько 16:10 в місті Суми по вул. Супруна. Попередньо встановлено, як повідомили у прокуратурі, що жінка разом зі свекром та малюком, який перебував у колясці, повертались із прогулянки. Всі разом вони піднялись ліфтом на 9 поверх, а коли дорослі вийшли на площадку, коляску з малюком затисло дверима, а ліфт почав опускатись донизу. Від отриманих травм малюк помер.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП