zabezpechat-internet-na-10-12-godin-pislya-vidklyuchen-svitla-provayderam-peredali-172-batareyi-sbl

Забезпечать інтернет на 10-12 годин після відключень світла: провайдерам передали 172 батареї SBL

 • 694414 переглядiв

КИЇВ. 3 січня. УНН. Мінцифра спільно з eQualitie передали провайдерам 172 батареї SBL. Таким чином тисячі українців матимуть інтернет протягом 10-12 годин після відключень світла. Про це повідомив віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у Telegram, пише УНН.

Цитата

«Передали провайдерам 172 батареї SBL. Вони допоможуть підтримувати мережі, поки немає живлення. Так десятки тисяч людей зможуть користуватися інтернетом», - написав Федоров.

За його словами, найскладніша ситуація з інтернетом зараз у Харківській, Донецькій, Київській, Житомирській, Чернігівській та Сумській областях.

«Тому більшість батарей передали саме туди. Загалом їх отримали 29 провайдерів з кожної області України. Команда Мінцифри продовжує вести перемовини з міжнародними організаціями, щоб Україна отримала більше обладнання, яке дозволить громадянам залишатися на зв'язку, коли зникає електроенергія», - повідомив Федоров.

В Мінцифрі зазначають, що тисячі українців матимуть інтернет протягом 10-12 годин після відключень світла.

Доповнення

Київ знову на графіках відключення електроенергії, їх повертають з 14 години.

Електростанції виробляють достатньо електроенергії для покриття навантаження у першій половині доби, завдяки теплій погоді, обмеження споживання до 14 години не застосовуються. Для забезпечення балансу в енергосистемі до всіх областей доведені ліміти споживання на другу половину доби.

Українські Національні Новини

Економіка