za-ukhilennya-vid-prizovu-na-viyskovu-sluzhbu-cholovik-postane-pered-sudom

За ухилення від призову на військову службу чоловік постане перед судом

 • 21377 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. До суду скерували обвинувальний акт стосовно чоловіка за ухилення від призову на строкову службу. Про це УНН повідомили у прес-службі Чернігівської місцевої прокуратури.

Так, було висунуто обвинувачення місцевому мешканцю у тому, що за відсутності поважних причин він не прибув до Чернігівського об'єднаного міського військового комісаріату, про причини своєї неявки не повідомив, у зв’язку з чим ухилився від призову на строкову військову службу.

При цьому, як відзначають у відомстві, чоловік був належним чином повідомлений про необхідність прибуття у квітні поточного року до Чернігівського об'єднаного міського військового комісаріату, а також про наслідки неявки за викликом.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 335 Кримінального кодексу України (ухилення від призову на строкову військову службу), наразі завершено.

Обвинувальний акт направлено до суду, який ухвалить остаточне рішення у цій справі. У разі визнання чоловіка винуватим йому загрожуватиме покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, з початку року обліковано вже понад 300 проваджень щодо ухилення від призову.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП