za-napad-na-golovu-vkksu-suditimut-chotirokh-osib

За напад на голову ВККСУ судитимуть чотирьох осіб

 • 8608 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. До суду скерували обвинувальний акт стосовно чотирьох осіб, підозрюваних у скоєнні нападу на голову Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергія Козьякова. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу прокуратури Києва.

"Київською місцевою прокуратурою №10 скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 4 осіб, які вчинили хуліганські дії відносно Голови вищої кваліфікаційної комісії суддів України", – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, 16 листопада 2018 року на виході з готелю, де відбувався VII Судовий форум, підозрювані, діючи за попередньою змовою, підбігли до голови ВККС України та облили його обличчя розчином "брильянтового зеленого".

"Під процесуальним керівництвом прокурорів місцевої прокуратури зібрано достатньо доказів для обвинувачення зловмисників у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 296 КК України (грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю (хуліганство), вчинене групою осіб", – зазначили в прокуратурі.

За вчинене їм загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Нагадаємо, голову Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергія Козьякова облили зеленкою біля входу до столичного готелю Hilton.

Підозрюваних у нападі на голову ВККС України затримали.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП