za-modelnoyu-statistikoyu-vooz-lyashko-ne-viklyuchiv-mozhlivist-bilshoyi-kilkosti-khvorikh-na-covid-19-v-ukrayini

За "модельною статистикою" ВООЗ: Ляшко не виключив можливість більшої кількості хворих на COVID-19 в Україні

 • 11536 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. За дослідженнями ВООЗ у всіх країнах світу виявляють приблизно 30% випадків захворювання на COVID-19, за цією статистикою в Україні, можливо, потенційно хворіють 132 тисячі осіб. Для того, аби підтвердити ці дані - МОЗ розпочинає імуноферментний аналіз. Про це під час брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає кореспондент УНН.

"ВООЗ нещодавно провела дослідження і сказала, що у всіх країнах світу, в середньому, виявляється 30% випадків коронавірусної хвороби, всі інші проходять безсимптомно або люди не звертаються за медичною допомогою з легкими симптомами. Це відбувається у всіх країнах. Україна, напевно, не виключення… Якщо ми говоримо, що в середньому у світі виявляється 30%... ми можемо говорити по їхній моделі і по інформації, що в Україні, можливо, потенційно хворіють 132 тисячі людей, але ці дані не є підтвердженими, це модельна ситуація", - зазначив він.

Так, МОЗ розпочинає імуноферментний аналіз, особливо буде досліджуватися ситуація у тих населених пунктах, у яких спостерігався великий рівень захворювання.

"Для того, аби підтвердити ці цифри, ми розпочинаємо аналіз імуноферментного аналізу, це велике популяційне дослідження, яке буде досліджувати на території всієї країни вибірково на наявність імунітету серед людей, особливо у містах і населених пунктах, які постраждали від спалахів. Все для того, щоб потім змоделювати і підтвердити дослідженнями, чи це реальна статистика, чи ця модель не спрацювала", - додав він.

Нагадаємо, в Україні на 8:40 18 червня зафіксовано вже понад 34 тисячі випадків коронавірусного захворювання COVID-19, за добу - знову антирекорд.

Українські Національні Новини

Суспільство