za-krok-do-medali-ukrayinskiy-metalnik-molota-vistupiv-na-igrakh-u-tokio

За крок до медалі: український метальник молота виступив на Іграх у Токіо

 • 16195 переглядiв

КИЇВ. 4 серпня. УНН. 20-річний українець Михайло Кохан переписав історію і став четвертим з метання молота на Олімпійських іграх-2020, інформує УНН з посиланням на ФЛАУ.

Деталі

Вже в першій спробі, метнувши молот на 77,91 м, усім своїм виглядом син і учень Сергія Кохана дав зрозуміти, що неабияк налаштований на боротьбу. Вже в другій спробі 20-річний атлет вдруге в своїй кар’єрі відправив молот за 80 метрів – 80,39 м. З цим результатом Кохан йшов другим до п’ятої спроби, доки його не посунув на третє місце чотириразовий чемпіон світу поляк Павел Файдек (81,53 м).

Лідером на той момент залишався його співвітчизник Войцех Новіцкі (82,52 м). А менше ніж за п’ять хвилин на друге місце з рекордом Норвегії на друге місце вийшов уже Ейвінд Хенріксен (81,58 м). У п’ятій спробі Кохану не вдалося повернутися до першої трійки й усе мав вирішити заключний вихід атлетів у сектор.

У заключній спробі змін у першій четвірці не відбулося. Михайло – у кроці від олімпійського п’єдесталу. Та навіть так він вкотре переписав історію легкої атлетики, ставши не лише наймолодшим атлетом, який метнув на Іграх молот за 80 метрів, а й наймолодшим молотобійцем, який посів четверте місце.

Довідка

Змагання в Токіо проходять на 42 майданчиках (в Ріо 2016 було використано 37 арен), 28 з яких розташовані в радіусі 8 км від Олімпійського містечка. Всього буде розіграно 339 комплектів олімпійських нагород за 41 виду спорту.

Українські Національні Новини

Спорт