za-kolishnogo-nardepa-kivu-vzyalosya-dbr-provede-zaochne-rozsliduvannya

За колишнього нардепа Киву взялося ДБР: проведе заочне розслідування

 • 91876 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. Суд надав дозвіл на заочне розслідування щодо антиукраїнських дій колишнього нардепа Іллі Киви. Про це УНН повідомляє з посиланням на інформацію ДБР.

Цитата

«Слідчі Державного бюро розслідувань за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора здійснюють спеціальне (заочне) досудове розслідування стосовно колишнього народного депутата України Іллі Киви. Йому повідомлено про підозру у державній зраді й порушенні територіальної цілісності, пропаганді війни та закликах до насильницької зміни влади», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що слідством ДБР зокрема встановлено, що колишній депутат, перебуваючи на території росії, взяв участь в одному з пропагандистських шоу на телебаченні рф. Ілля Кива публічно закликав вище керівництво росії до насильницької зміни конституційного ладу і захоплення державної влади в Україні. Він пропонував фізично усунути Президента України та інших високопосадовців держави, а також публічно закликав до ведення агресивної війни на території нашої країни, вказали у ДБР.

«Наразі тривають слідчі дії для скерування обвинувального акту до суду для розгляду по суті», - зазначається в повідомленні.

Доповнення

6 березня Генпрокурор України Ірина Венедиктова заявила про підозру в держзраді та замаху на територіальну цілісність України нардепу від ОПЗЖ Іллі Киві.

Слідчі ДБР повідомили ще одну підозру Іллі Киві за пропаганду війни та заклики до насильницької зміни влади.

15 березня нардепа Киву позбавили депутатського мандату.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП