z-serpnya-ssha-pripinyaye-vidachu-viz-rosiyanam

З серпня США припиняє видачу віз росіянам

 • 28609 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. З серпня США перестануть надавати консульські послуги в Росії. Про це повідомив виданню “Дождь” посол США в Росії Джон Салліван, пише УНН.

Деталі

За його словами, причина такого рішення — скорочення числа співробітників американських консульств. Він додав, що через це консульські служби “не в змозі обробляти хоч скільки-небудь заяв на видачу віз”.

Цитата

“Після 1 серпня в нас тут буде працювати дуже мало людей, в силу чого ми не зможемо надавати консульські послуги. І це не просто перешкода з точки зору відносин між США і Росією. Це тягне за собою серйозні наслідки особистого характеру для сімей, а також комерційні наслідки для підприємств — як американських, так і російськи ”, - сказав Салліван.

Нагадаємо

Посол США в Росії Джон Салліван 24 червня повернувся в Москву.  Домовленість про повернення послів РФ і США до місця їх роботи була досягнута на саміті в Женеві 16 червня. Посол РФ в США Анатолій Антонов минулої неділі, 20 червня, вже повернувся до Вашингтона.

Салліван покинув Росію в кінці квітня за рекомендацією російської сторони. Раніше в тому ж місяці США оприлюднили новий пакет санкцій відносно Росії, який, зокрема, включав висилку 10 російських дипломатів з посольства у Вашингтоні і заборону американським фінансовим інститутам на участь в первинних розміщеннях держборгу РФ, номінованого в рублях.

Москва ввела відповідні заходи - дзеркально відповіла на висилку дипломатів і прийняла ряд заходів, які зачіпають діяльність американської дипмісії в РФ.

Українські Національні Новини

Новини Світу