z-pochatku-viborchoyi-kampaniyi-politsiya-vzhe-sklala-15-adminprotokoliv

З початку виборчої кампанії поліція вже склала 15 адмінпротоколів

 • 9331 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Від початку виборчої кампанії 2019 року до поліції надійшло понад 50 повідомлень про можливі порушення у сфері виборчого права. Про це повідомив заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич, передає УНН з посиланням на Урядовий портал.

"На сьогодні поліцейські вже склали 15 адміністративних матеріалів. Вони складені за ст. 212-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Стаття передбачає адміністративну відповідальність за виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, - повідомив Фарцевич.

За його словами, до поліції вже надійшло 52 повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства. Ці порушення були виявлені на території 14 областей України. За всіма цими повідомленнями правоохоронці проводять перевірку.

Переважна кількість повідомлень стосуються відсутності на агітаційній продукції всієї передбаченої законодавством інформації – про установу, яка здійснила друк продукції, її тираж тощо. Відтак поліція встановлює власників носіїв реклами та осіб, відповідальних за випуск агітаційної продукції.

"Ми отримуємо і фіксуємо інформацію про порушення, а потім її перевіряємо. У разі коли повідомлення підтверджується – поліція відповідним чином реагує на порушення, без жодних винятків. Тож ми застерігаємо всіх учасників виборчих перегонів від порушень законодавства", – підкреслив заступник глави Нацполіції.

Нагадаємо, до Центральної виборчої комісії подав документи на участь у виборах на пост президента України  народний депутат від політичної партії "Українського об'єднання патріотів" (УКРОП) Олександр Шевченко.

Українські Національні Новини

Політика