z-pochatku-roku-v-ustanovakh-vikonannya-pokaran-ta-sizo-vchineno-283-zlochini-ogp

З початку року в установах виконання покарань та СІЗО вчинено 283 злочини – ОГП

 • 11021 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. З початку року в установах виконання покарань та слідчих ізоляторах вчинено 283 злочини. Про це інформує Офіс Генпрокурора за результатами перевірок у пенітенціарних установах, передає УНН.

"За оперативною інформацією, вже у 2020 році в установах виконання покарань та слідчих ізоляторах вчинено 283 злочини, більшість з яких пов’язана зі злісною непокорою осіб, взятих під варту, незаконним обігом наркотиків та шахрайством. За результатами прокурорських перевірок, основні причини цих злочинів напряму пов’язані з потраплянням до установ заборонених предметів та речовин", - інформують в ОГП.

Зазначається що з початку року були вилучені з обігу понад 2 тис. колючо-ріжучих предметів, 4,8 тис. мобільних телефонів, близько 10 тис. літрів спиртовмісних речовин та майже 800 г наркотичних засобів. В ОГП підкреслюють: канали їх надходження у більшості випадків персоналом не встановлюються, і правоохоронні органи мають надавати належну правову оцінку таким діям.

"Офіс Генерального прокурора наголошує на необхідності припинення практики приховування від офіційного обліку кримінальних правопорушень, пов’язаних з вилученням у в’язнів заборонених законодавством предметів та речовин", - йдеться в повідомленні Офісу.

Нагадаємо, Офіс Генпрокурора виявив факти розкрадання та нераціонального використання держмайна пенітенціарних установ на понад 170 млн грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП