z-pochatku-lyutogo-na-vlasnikh-minakh-pidirvalis-shestero-boyovikiv-na-donbasi-rozvidka

З початку лютого на власних мінах підірвались шестеро бойовиків на Донбасі – розвідка

 • 10462 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. За даними розвідки, російсько-окупаційні війська здійснюють додаткове мінування вздовж лінії зіткнення, проте через низький рівень підготовки військовослужбовців на власних мінах підірвались 6 бойовиків. Про це повідомив під час брифінгу представник пресцентру Міністерства оборони України полковник Максим Праута, передає УНН.

"За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російсько-окупаційні війська здійснюють додаткове мінування вздовж лінії зіткнення, у тому числі у безпосередній близькості до населених пунктів та на об’єктах цивільної інфраструктури. При цьому противник використовує протитанкові і протипіхотні міни, у тому числі заборонені міжнародними конвенціями, та саморобні вибухові пристрої", - повідомив Праута.

Він зазначив, що низький рівень підготовки військовослужбовців підрозділів з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК, які здійснюють мінування, призводить до зростання втрат окупантів.

"Через відсутність схем мінних полів та взаємодії між підрозділами з початку лютого на власних мінах підірвались 6 військовослужбовців російсько-окупаційних військ", - зазначили у Міноборони.

Нагадаємо, що за даними розвідки, на Донбасі перебуває комісія Південного військового округу Збройних Сил РФ , яка здійснює контроль заходів бойової підготовки бойовиків.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП