yevrosoyuz-pratsyuye-nad-vidkrittyam-diplomatichnoyi-misiyi-v-afganistani

Євросоюз працює над відкриттям дипломатичної місії в Афганістані

 • 13052 переглядiв

КИЇВ. 4 грудня. УНН. Кілька країн Євросоюзу працюють над відкриттям спільної дипломатичної місії в Афганістані. Як заявив президент Франції Еммануель Макрон, зараз країни намагаються вирішити, як взаємодіяти з талібами. Про це УНН повідомляє з посиланням на Reuters.

Цитата

"Делегація Євросоюзу підкреслила, що можливість встановлення мінімальної присутності на території Кабула, яка не призведе до визнання, буде прямо залежати від ситуації в галузі безпеки, а також від ефективних рішень влади де-факто, що дозволяють ЄС забезпечити адекватний захист персоналу і приміщень", — йдеться в повідомленні.

Деталі

На даний момент західні країни намагаються вирішити, як взаємодіяти з талібами. Оскільки всі інші країни, включаючи США відкликали своїх послів назад, і закрили посольства після захоплення бойовиками "Талібан" Кабула, ЄС мають намір відкрити в країні дипломатичну місію.

При цьому, Еммануель Макрон підкреслив, що це не означає політичне визнання або політичний діалог з "Талібаном".

Додамо

Виконуючий обов'язки прем'єр-міністра Тимчасового уряду Афганістану Мохаммад Хасан Ахунд заявив, що Афганістан готовий підтримувати дружні відносини та економічні зв'язки з усіма країнами.

Зазначимо, що на початку листопада повідомлялося, що Німеччина поверне посла в Афганістан, щоб налагодити контакт з "Талібаном".

Очікується, що на посаду призначать Маркуса Потцеля.

Українські Національні Новини

Новини Світу