yevroparlament-pidtrimav-zvit-schodo-ukrayini-u-nomu-yshlosya-pro-koruptsiyu-ta-oligarkhiyu

Європарламент підтримав звіт щодо України. У ньому йшлося про корупцію та олігархію

 • 14384 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. Європейський парламент у четвер, 11 лютого, підтримав звіт щодо успіхів України в імплементації Угоди про асоціацію з ЄС голосами 526 європарламентарів. Про це повідомив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram-каналі, передає УНН.

Цитата:

"Європейський парламент позитивно оцінив успіхи України в імплементації Угоди про асоціацію. Доповідь Міхаеля Галера щодо України підтримали 526 європарламентарів", - повідомив Шмигаль.

Деталі

Очільник уряду України вказав, що це рішення ЄП є "черговим свідченням високого рівня відносин між Україною та Європейським Союзом". "А також підтвердженням незмінної політики ЄС щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності України", - зазначив Прем'єр.

Він подякував Європарламенту за позитивну оцінку виконання Україною євроінтеграційних зобов'язань.

Щодо голосування висловився у Twitter і представник України при ЄС Микола Точицький: "Чудові новини з Європарламенту! Переважна більшість підтримала звіт по Україні. Вітаємо доповідача Міхаеля Галера і висловлюємо щиру подяку депутатам Європарламенту за чіткі і недвозначні сигнали підтримки".

За що голосував Європарламент

Європарламент у звіті оцінив стан Угоди про асоціацію з Україною. Європарламентарі закликали активізувати боротьбу з корупцією та ліквідувати олігархію в Україні.

У проекті звіту, представленого на пленарному засіданні, депутати Європарламенту в комітеті у закордонних справах схвально відгукнулися щодо успіхів України у просуванні у виконанні своїх зобов'язань за Угодою про асоціацію з Європейським Союзом, особливо в галузі сільського господарства, енергетики, банківської справи, децентралізації, цифрової економіки, навколишнього середовища і виборчої системи.

За їх словами, необхідні подальші реформи, щоб уникнути будь-якого відкату, при цьому вони виділили судову систему як одну з інституцій, яким найменше довіряють. Депутати Європарламенту також критикували українську владу "за спроби чинити політичний тиск на незалежні економічні інституції і правоохоронні органи і висловлюють розчарування з приводу того, що країна не просунулася у справі ліквідації олігархії", вказали у Європарламенті.

Повний звіт було обговорено у вівторок, а остаточне голосування відбулося у четвер, 11 лютого.

Доповнення

Раніше ПАРЄ закликала Україну не погіршувати ситуацію з верховенством права.

Українські Національні Новини

Політика