yespl-zobovyazav-rosiyu-negayno-zvilniti-oleksiya-navalnogo

ЄСПЛ зобов'язав Росію негайно звільнити Олексія Навального

 • 17664 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Європейський суд з прав людини у вівторок ухвалив, що Російська Федерація повинна негайно звільнити опозиціонера Олексія Навального. Про це йдеться в нещодавній заяві ЄСПЛ, передає УНН.

Цитата

"16 лютого 2021 року Суд постановив вказати Уряду Росії відповідно до правила 39 Регламенту Суду про звільнення заявника (Навального - ред.). Цей захід вступає в силу негайно", - повідомляють в ЄСПЛ.

Деталі

Відзначається, що заходи, відповідно до правила 39 Регламенту Суду, приймаються у випадках існування ризику заподіяння невиправданої і неминучої шкоди основним правам і свободам людини.

Контекст

Навальний у серпні був отруєний в Росії забороненою бойовою отруйною речовиною з групи "Новачок" і потім перевезений на лікування до Німеччини.

Після курсу реабілітації він з дружиною Юлією 17 січня повернувся в Росію і відразу ж був затриманий, а потім заарештований на 30 діб.

Представники Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) заявили, що опозиціонер перебував у розшуку за порушення умовного терміну покарання у справі "Ів Роше".

2 лютого Симоновський районний суд Москви замінив політику Олексію Навальному умовний термін у справі "Ів Роше" на реальний і відправив його в колонію на два роки і вісім місяців.

Минулого тижня стало відомо, що адвокати опозиціонера звернулися до Комітету міністрів Ради Європи (КМРЄ).

Українські Національні Новини

Політика