yes-zatverdiv-noviy-rezhim-sanktsiy-za-khimataki

ЄС затвердив новий режим санкцій через хіматаки

 • 12760 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. Рада Європейського союзу затвердила новий режим санкцій у відповідь на використання та поширення хімічної зброї. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу ЄС. 

"Рада прийняла новий режим обмежувальних заходів щодо вирішення проблем використання та розповсюдження хімічної зброї. Це рішення є прямим контролем за висновками Європейської Ради від 28 червня 2018 року", - сказано у повідомлені. 

Тепер ЄС зможе застосовувати санкції до осіб та організацій, залучених до розробки та використання хімічної зброї будь-де, незалежно від їх національності та місця розташування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС Польщі: санкції проти Росії треба вводити більш ефективно

Обмежувальні заходи спрямовані на осіб та суб'єктів, які безпосередньо відповідають за розробку та використання хімічної зброї, а також тих, хто надає фінансову, технічну та матеріальну підтримку, а також тих, хто допомагає, заохочує їх або асоціюється з ними.

Санкції включають заборону на поїздки до ЄС, заморожування активів для людей та заморожування активів для суб'єктів господарювання.

Це рішення сприяє зусиллям ЄС щодо боротьби з розповсюдженням та використанням хімічної зброї, що становить серйозну загрозу для міжнародної безпеки.

Як повідомляв УНН, у Британії ідентифікували третього підозрюваного у справі Скрипалів.

Українські Національні Новини

Новини Світу