yes-zaklikaye-rosiyu-pripiniti-viyskoviy-prizov-v-okupovanomu-krimu

ЄС закликає Росію припинити військовий призов в окупованому Криму

 • 12728 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. Європейський Союз наголосив на незаконності призову Росією мешканців окупованого Криму та додав, що очікує від РФ припинення всіх порушень міжнародного права. Про це повідомляє УНН із посиланням на офіційний сайт ЄС.

"Російська Федерація проводить примусовий військовий призов мешканців незаконно анексованої Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Це частина зусиль щодо підриву суверенітету та територіальної цілісності України, з подальшими спробами примусової інтеграції незаконно анексованих Криму та Севастополя до Росії, і є порушенням міжнародного гуманітарного права", - йдеться у заяві.

Зазначається, що Російська Федерація зобов'язана забезпечити захист прав людини на півострові.

"Європейський Союз не визнає і не буде визнавати незаконну анексію Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. ЄС продовжує очікувати від Росії припинення всіх порушень міжнародного права на Кримському півострові", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, як заявили у МЗС України, Росія здійснює вже 12-у призовну кампанію на території тимчасово окупованого Криму, що є воєнним злочином відповідно до норм міжнародного гуманітарного права.

Українські Національні Новини

Політика