yes-skhvaliv-sanktsiyi-proti-rosiyskikh-naymantsiv-pvk-vagnera

ЄС схвалив санкції проти російських найманців ПВК "Вагнера"

 • 14393 переглядiв

КИЇВ. 13 грудня. УНН. Голови МЗС країн ЄС на зустрічі у Брюсселі ухвалили рішення щодо запровадження санкцій проти приватної військової компанії "Вагнера". Про це у понеділок повідомив журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк, який висвітлює теми політики блоку щодо східих країн-сусідів, пише УНН.

Цитата:

"Санкції проти групи Вагнера, 3 енергетичних компаній і + 8 осіб, пов'язаних з угрупованням найманців, наразі ухвалені. Буде опубліковано в Офіційному журналі ЄС пізніше сьогодні", - повідомив Йозвяк у Twitter.

Додамо

Сама Рада ЄС сьогодні повідомила, що внесла правки у свій санкційний режим з урахуванням ситуації в Малі, встановивши нові критерії, які дозволять ЄС автономно запроваджувати обмежувальні заходи щодо фізичних та юридичних осіб, відповідальних за загрозу миру, безпеці чи стабільності Малі або за перешкоджання здійсненню її політичного переходу. На сьогодні ЄС зміг перенести до законодавства ЄС лише санкції, які ухвалені ООН.

Доповнення

Раніше повідомлялося, що ЄС готує санкції проти російських найманців ПВК "Вагнера".

Про приватну військову компанію з Росії уперше почули, коли "вагнерівців" помітили на сході України 2014-го. Згодом з’явилися повідомлення про їхню присутність у Сирії, Лівії, ЦАР та ін.

Кремль послідовно заперечує будь-який зв'язок із ПВК "Вагнера".

Українські Національні Новини

Новини Світу