yes-prodovzhit-pidtrimku-biloruskogo-narodu-popri-vikhid-bilorusi-zi-skhidnogo-partnerstva-borrel

ЄС продовжить підтримку білоруського народу попри вихід Білорусі зі "Східного партнерства" - Боррель

 • 19578 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. Попри вихід Білорусі з ініціативи "Східного партнерства", Європейський Союз продовжить підтримувати білоруський народ. Про це в своєму Twitter написав Високий представник Європейського Союзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель, передає УНН.

Цитата:

"Не дивлячись на рішення режиму Лукашенка призупинити участь Білорусі у "Східному партнерстві", ми готові продовжувати працювати з білоруським народом зі зміцнення зв'язків, які сприяють регіональному співробітництву та вирішенню спільних проблем", - заявив Боррель.

Деталі

Єврочиновник також нагадав, що ЄС ввів санкції за порушення основних прав, демократії і насильницькі репресії, а також, що "ЄС відкидає дії диктатури Лукашенка у відповідь, які не мають ні законності, ні підстав".

"ЄС підтримує народ Білорусі, який заслуговує більшого, ніж те, чому вони піддаються", - наголосив Боррель.

Що було раніше

28 червня Білорусь у відповідь на санкції ЄС призупинила участь у "Східному партнерстві".

У Євросоюзі заявили, що рішення Мінська послужить лише лише “подальшій ізоляції Білорусі і є ще однією демонстрацією зневажливого ставлення режиму до білоруського народу, який користується перевагами співпраці і різними програмами в рамках “Східного партнерства”.

За словами президента Євроради Шарля Мішеля, подібним рішенням Білорусь зробила "ще один крок назад".

Після президентських виборів у Білорусі влітку минулого року, за результатами яких білоруська ЦВК на посаді затвердила Олександра Лукашенка, і які не визнав Захід, ЄС ввів кілька пекетів санкцій проти представників влади країни. Після травневого інциденту з примусовою посадкою Мінськом літака Ryanair і затриманням опозиційного журналіста Романа Протасєвіча з подругою Софією Сапегою, які були пасажирами посадженого рейсу, ЄС ввів четвертий пакет санкцій. Вихід Білорусі зі "Східного партнерства" послідував після цього.

Українські Національні Новини

Новини Світу