ye-punkti-yaki-meni-nezrozumili-prezident-prokomentuvav-mirniy-plan-kitayu

Є пункти, які мені незрозумілі: Президент прокоментував “мирний план” Китаю

 • 1410340 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. “Мирний план” щодо завершення війни росії проти України, запропонований Китаєм – є не резолюцією або декларацією, а лише думками, якими поділилася ця країна. Деякі пункти з ініціативи є незрозумілими, заявив Президент Володимир Зеленський на пресконференції до річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну, передає УНН.

Цитата

“Мені здається, що це був не “мирний план” Китаю, не резолюція, і не декларація, це не інфраструктура для чогось. Мені здається, що Китай показав свої думки з приводу цього. І я вже один раз сказав з приводу цього, що якщо Китай вже почав говорити про Україну – я вважаю, що це дуже непогано. І питання, що йде за словами…Питання в кроках. Особливо важливо, до чого це призведе. Важливий результат для нас”, – зазначає Президент.

Деталі

За словами Голови Держави, є пункти, які співпадають з “формулою миру” України, зокрема, територіальна цілісність та ядерна безпека.

“Якійсь пункти є, які зрозумілі мені. Є думки, з якими я не погоджуюсь. Але, тим не менш, це вже щось. І я вважаю, що правильно думати, що якщо там вже є думки, які так, чи інакше співпадають з повагою до міжнародного права…Я вважаю, що ми маємо це використовувати, і працювати в цьому пункті з Китаєм. Наше завдання – зібрати всіх, щоб ізолювати одних”, – додав Зеленський.

Українські Національні Новини

Політика