yaponiya-vislovila-protest-cherez-viyskovi-navchannya-rf-na-kurilakh

Японія висловила протест через військові навчання РФ на Курилах

 • 9782 переглядiв

КИЇВ. 4 квітня. УНН. Уряд Японії висловив протест Росії через проведення навчань у південній частині спірних Курильських островів. Про це повідомляє УНН з посиланням на NHK.

Згідно з інформацією видання, протест Японії було тут же відправлено дипломатичними каналами в Москву. У ньому японська влада заявила, що військові навчання на Курилах несумісні з позицією країни щодо статусу островів.

"Японія заявила протест Росії проти військових навчань у водах поблизу Кунаширу, острова, що є частиною північних територій нашої країни", - повідомив головний секретар кабінету міністрів Японії Йошіхіде Суга.

За його словами, 2 квітня Росія анонсувала проведення навчань з 4 по 12 квітня у водах на схід від південної частини острова Кунашир.

Як відомо, чотири острови Курильської гряди - Ітуруп, Шикотан, Кунаширі і Хабомаї - викликають територіальні розбіжності між двома країнами з кінця Другої світової війни. Проблема статусу цих островів залишається головною перешкодою на шляху до укладення мирного договору. Росія наполягає на своєму суверенітеті над островами. Японія заявляє про свої права на них.

Нагадаємо, раніше УНН повідомляв, що Росія розпочала масштабні військові навчання в Криму.

Українські Національні Новини

Новини Світу