yaponiya-planuye-masovo-zakupiti-u-ssha-raketi-tomahawk-do-bereznya-2024-roku

Японія планує масово закупити у США ракети Tomahawk до березня 2024 року

 • 649427 переглядiв

КИЇВ. 14 лютого. УНН. Японія планує масово закупити у США крилаті ракети Tomahawk до березня 2024 року, оскільки починає швидке нарощування військової сили. Про це заявив міністр оборони країни Ясуказу Хамада, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

За словами Хамади, Токіо хоче укласти контракт протягом наступного фінансового року, який почнеться з 1 квітня, на купівлю Tomahawk від компанії Raytheon Technologies Corp через програму іноземних військових продажів (FMS) уряду США.

Зазначається, що оборонний бюджет Японії збільшився на чверть порівняно з 2022 роком та включає 1,6 мільярда доларів на придбання крилатих ракет, що є частиною найбільшого військового нарощування з часів Другої світової війни. В японському уряді не уточнили, скільки планують закупити, але за даними місцевих ЗМІ, мова йде про 500 одиниць.

Японія очікує, що крилата ракета дасть військовим можливість вражати цілі далеко від країни, щоб стримати потенційних противників, зокрема Китай, від нападу. Корабельна версія боєприпасу, яка може пролетіти понад 1000 кілометрів, матиме достатню дальність, щоб вразити цілі на китайській території.

Нагадаємо

Уряд США вивчає можливість розміщення ракет середньої дальності в Японії для забезпечення в регіоні балансу сил із Китаєм.

Українські Національні Новини

Новини Світу