yak-zelenskiy-tak-i-putin-planuyut-vzyati-uchast-u-samiti-g20-dzhakarta-pidtverdila

Як Зеленський, так і путін планують взяти участь у саміті G20: Джакарта підтвердила

 • 212032 переглядiв

КИЇВ. 29 квітня. УНН. Президент Індонезії Джоко Відодо повідомив у п'ятницю, що Президент України Володимир Зеленський та російський диктатор володимир путін прийняли запрошення взяти участь у саміті G20 на Балі в листопаді, пише УНН з посиланням на Bloomberg.

Деталі

Як зазначає агентство, поки неясно, чи обидва запрошені президенти будуть присутні на зустрічі "двадцятки" особисто. Водночас, як зазначається, рф раніше вказувала, що путін планує бути присутнім на місці.

Відодо перевів телефонні переговори з путіним у п'ятницю, заявивши, що він готовий допомогти у мирних переговорах. Він передав запрошення Зеленському під час телефонної розмови на початку цього тижня.

Доповнення

росія є членом G20 разом з такими країнами як Китай та Індія, які не приєдналися до санкцій проти Москви за її агресію.

США входять до тих, хто повністю підтримує виключення росії з G20, хоча інші країни, включаючи Китай, виступають проти такого кроку. росію було виключено з меншої G7 після анексії Криму путіним у 2014 році.

ЗМІ раніше вказували, що включення Зеленського до списку запрошених на саміт було б для Індонезії ще більшим логістичним та дипломатичним кошмаром, якби путін вирішив особисто бути присутнім на саміті на тропічному острові Балі.

Українські Національні Новини

Політика