vzhe-ne-prosto-kidayut-pikhotu-u-minoboroni-rozpovili-pro-zmini-v-taktitsi-okupantiv

Вже не просто кидають піхоту: у Міноборони розповіли про зміни в тактиці окупантів

 • 260635 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. Російські окупаційні війська після провалу першого етапу повномасштабного вторгнення змінили тактику ведення бойових дій. Вони тепер діють не так різко та не просто кидають піхоту на деякі ділянки, а намагаються вести розвідку. Про це повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник під час брифінгу, передає УНН.

Цитата

"Якщо говорити за усі три місяці повномасштабної війни, яку росія розв’язала проти України, то зміни є колосальні, передусім зміни в тактиці дії російських окупантів. Так званий перший етап агресії російський генеральний штаб провалив - захопити всю територію України включно зі столицею та встановити проросійський режим", - сказав Мотузяник.

Деталі

За його словами, після цього росіяни перейшли до другого етапу, зосередившись нібито лише на сході й півдні України.

"Певні тактичні зміни дій російських підрозділів також ми спостерігаємо – вони намагаються вчитися й підналаштовуватися під ті умови ведення бойових дій, які зараз здійснюють українські підрозділи. На деякі ділянки вони вже не просто кидають піхоту, а намагаються вести розвідку, прораховують можливі варіанти, тобто їх діє вже не є такими різкими, як на початку бойових дій", - розповів Мотузяник.

Він зазначив, що окупаційні війська тепер намагаються здійснювати переміщення своїх військ із певним прикриттям з повітря, чого раніше не спостерігалося, й через що росіяни зазнавали таких величезних втрат ще на етапі переміщення.

"Але, на жаль, головна тактика російської армії – тактика "випаленої землі" нікуди не поділася. Росіяни знищують населені пункти, стирають їх з лиця землі, знищують інфраструктуру, не шкодують ні людей, ні території, ні будівлі", - сказав Мотузяник.

Доповнення

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний зазначив, що українським захисникам вдалося відібрати у противника стратегічну ініціативу, завдати критичних втрат і змусити на першому етапі війни відмовитися від головної мети — захоплення міста Києва.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП