vyetnam-otrimav-2-milyoni-doz-vaktsini-moderna-vid-ssha

В'єтнам отримав 2 мільйони доз вакцини Moderna від США

 • 16540 переглядiв

КИЇВ. 11 липня. УНН. В'єтнам отримав 2 мільйони доз вакцини від COVID-19 Moderna, подарованої урядом США, у то час, як країна Південно-Східної Азії бореться зі своїм найгіршим спалахом пандемії. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Вартість вантажу, що доставляється через систему спільного використання COVAX, є частиною 80 мільйонів доз вакцин, які президент Джо Байден виділив із поставок вакцин у США для забезпечення глобальних потреб.

Половина доз, що надійшли в суботу - перші в країні постріли Moderna - будуть спрямовані на 9 мільйонів жителів Хошиміна.

На сьогодні В'єтнам отримав близько 8 мільйонів доз вакцин, переважно в рамках міжнародної програми спільного використання COVAX. Введено понад 4 мільйони доз, але лише близько 258 000 людей були повністю вакциновані з 98 мільйонів населення.

Загалом у В’єтнамі зафіксовано 27863 інфекції та 112 смертей, що все ще залишається низьким у порівнянні з деякими європейськими країнами, Індією та США.

Нагадаємо

Сполучені Штати передали Республіці Молдова 500 тисяч доз вакцини Johnson & Johnson. В'єтнам не пізніше червня 2022 року розпочне серійне виробництво своєї власної вакцини від коронавірусу.

Українські Національні Новини

Новини Світу