vstupnu-kampaniyu-dlya-abituriyentiv-z-okupovanikh-teritoriy-prodovzhili-do-23-zhovtnya

Вступну кампанію для абітурієнтів з окупованих територій продовжили до 23 жовтня

 • 11306 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Для абітурієнтів з тимчасово окупованих територій України проводять у два етапи, другий етап продовжено до 23 жовтня 2020 року. Про це на брифінгу повідомив заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко, передає кореспондент УНН.

“Хочу відзначити таку особливість вступної кампанії цього року, що вступ дітей з ТОТ відбувається у два етапи. Перший етап відбувався до 20 серпня 2020 року, і другий етап продовжено до 23 жовтня 2020 року. Ми, враховуючи обставини, які складаються на пунктах пропуску, враховуючи пандемію, продовжили термін вступу таких дітей і боремося за кожну дитину, яка може вступити до ВНЗ України”, - сказав Вітренко.

За його словами, діти з тимчасово окупованих територій вступають без здачі ЗНО.

“Ми вважаємо, що це дуже позитивно відобразилося на динаміці вступу до закладів вищої освіти України таких дітей”, - додав він.

Нагадаємо, як повідомили в МОН, за попередніми результатами вступної кампанії 2020 року, в Україні майже 80% - майже 50 тисяч - вступників отримали рекомендацію до зарахування на бюджет за 1-м та 2-м пріоритетами.

Також нагадаємо, в українські виші зараховані майже 1,5 тис. абітурієнтів з окупованих територій.

Українські Національні Новини

Суспільство