vs-nazvav-umovi-viplati-zarplati-pratsivnikovi-ustanovi-rozmischenoyi-na-timchasovo-okupovaniy-teritoriyi

ВС назвав умови виплати зарплати працівникам установ, розміщених на тимчасово окупованій території

 • 10253 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН. Верховний Суд пояснив, що виплата заробітної плати за період, коли установа розміщувалася на тимчасово неконтрольованій території, можлива лише у разі повернення території під контроль органів державної влади або переміщення установи в населений пункт, на підконтрольну територію держави. Про це повідомляє УНН із посилання на пресслужбу Верховного Суду.

"Виплата заробітної плати за період, коли установа (суд) розміщувалася на тимчасово неконтрольованій території, можлива лише у разі повернення території під контроль органів державної влади або переміщення установи в населений пункт, на території якого органи державної влади здійснюють свої повноваження в повному обсязі за рахунок кошторису (плану використання бюджетних коштів) установи, якщо така продовжує функціонувати і її працівники виконують свої обов’язки", - сказано у повідомленні.

Також зазначається, що заробітна плата виплачується і виплати за час щорічної відпустки працівникам установи, яка переміщена на контрольовану територію, здійснюються, якщо установа продовжує функціонувати і працівники виконують свої обов’язки. Переміщення установи на контрольовану територію, а також її функціонування на цій території здійснюється за рішенням органу вищого рівня.

Нагадаємо, у Державній службі з питань праці роз’яснили, як встановлюються доплати для медичних працівників, які зайняті у ліквідації епідемії та здійсненні заходів з запобігання поширенню COVID-19, а також вказали, що у разі невиконання законодавства щодо доплат керівниками профільних закладів може настати відповідальність.

Українські Національні Новини

Економіка