vr-uzgodila-zakonodavstvo-schodo-perekhodu-prava-koristuvannya-zemelnoyu-dilyankoyu

ВР узгодила законодавство щодо переходу права користування земельною ділянкою

 • 30133 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Парламентарі ухвалили в цілому законопроект щодо єдиної правової долі земельної ділянки та розміщеного на ній об'єкта нерухомості. Відповідне рішення підтримали 297 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"Проект Закону розроблено з метою усунення прогалин у правовому регулюванні питань, пов’язаних з переходом права користування земельною ділянкою у разі набуття права власності на житловий будинок, будівлю або споруду, що розміщені на ній", - йдеться у пояснювальній записці.

Деталі

Усунення даних проблем видається можливим шляхом встановлення обов’язковості розірвання договору, яким встановлюється право користування земельною ділянкою з відчужувачем об’єкта нерухомості, розташованого на такій земельній ділянці, та укладення відповідного договору на тих самих умовах із набувачем нерухомого майна.

Пропонується уніфікувати вказані правила для всіх правових титулів користування земельною ділянкою у випадку переходу права користування земельною ділянкою, постійне користування тощо, у разі набуття права власності на розташовані на ній житловий будинок, будівлю або споруду.

Варто нагадати

У Мін’юсті пояснили українцям, як краще вирішувати майнові питання. Щоб передати своє майно іншому власнику, можна скласти заповіт або скористатися послугою дарування. Заповіт надає свободу вибору та спадкодавця, а от договір дарування ніяким чином скасувати неможливо.

Українські Національні Новини

Політика