vr-dozvolila-sluzhiti-u-dpsu-i-sbu-viznanim-nepridatnimi-za-stanom-zdorovya

ВР дозволила продовжувати службу у ДПСУ і СБУ визнаним непридатними за станом здоров'я

 • 22234 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект №2592 щодо удосконалення окремих питань проходження громадянами України військової служби, дозволивши військовослужбовцям Держприкордонслужби та СБУ продовжувати військову службу після визнання їх непридатними за станом здоров’я. Відповідне рішення підтримали 310 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Так, законопроект має на меті надання можливості військовослужбовцям Держприкордонслужби, СБУ, визнаних непридатними за станом здоров’я до військової служби, продовжувати проходження військової служби.

А також передбачає надання можливості бути прийнятими на військову службу особам, звільненим з військової служби, які не досягли граничного віку перебування на військовій службі і визнані військово-лікарськими комісіями непридатними до військової служби за станом здоров’я за наслідками захворювань, поранень, що призвело до встановлення їм інвалідності.

Зазначається, що бойовий досвід, морально-ділові якості та мотивація до військової служби таких військовослужбовців, не зважаючи на їх фізичний стан, можуть бути реалізовані на військових посадах, які не потребують надмірних фізичних навантажень.

Відтак, законопроект передбачає виключення Державної прикордонної служби України та Служби безпеки України з переліку військових формувань, у яких не можуть проходити військову службу вищезазначені громадяни України.

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський відзначив державними нагородами України 16 військовослужбовців.

Українські Національні Новини

Політика